Leonard Celegin, grundläggare av Celegin Precisionstidtagning

För entusiaster av en entusiast

Om en klockentusiast hade tillverkat klockor så som han själv hade velat uppleva dem, hur hade de blivit då? Celegin Precisionstidstagning just detta: en helsvensk klocktillverkare grundad av en entusiast med brinnande passion för klockor.

Designen och koncepten är i sin helhet dedikerade till svenska traditioner och ikoner inom flygvapen, försvar och industri.

Klockorna är alla resultat av en ganska lång och omfattande designprocess. Komponenterna, urverken och produktionen är noga utvalda för att säkerställa en kvalitet man själv vill ha. Målet är alltid att ge den bästa möjliga klockupplevelsen!

Många designelement är välkända sedan tidigare, även om just dessa kombinationer kanske inte alltid är lika vanliga. Det unika är framförallt att designen och uttrycket är helt svensk. Detta är också all text på klockan.

“Mer än bara tid”

En klocka handlar om så mycket mer än ”bara” tid. Den säger något om bäraren av klockan. Var den har varit och vart den är på väg. Varje liten repa och märke har sin historia från stora som små äventyr och vardagar.

Som en annan entusiast sade:
“När man går och simmar, lämnar man nycklarna. När man flyger så får inte fällkniven följa med. När man klättrar, då har man inte plånboken på sig. Klockan däremot, den följer med överallt.”

En klocka är lika mycket ett konstverk som det är ett instrument. Det är detta allt handlar om: att skapa en upplevelse där form och funktion möts. Det ska betyda något. Detta vill vi göra med öppenhet, ärlighet och integritet. Något man kan sätta sitt namn på.

Intresselista, reservationer & förköp

Klockorna kommer att kunna köpas via vår hemsida när de är klara för leverans. Ta gärna kontakt via e-post (tid@celegin.se) för reservationer/intresselista.

Intresselista

Att stå på intresselistan innebär ingen förpliktelse åt endera håll. Vi informerar alla på intresselistan när man bör genomföra sitt köp.

Reservationer

Det går att reservera en klocka mot en deposition på 1000 kr (som avräknas mot priset vid full betalning). Önskar man att inte fullföra sitt köp kan depositionen avräknas mot annat köp.

Förköp

Klockor som är i produktion blir öppna för förköp på vår webbutik, alternativt kontakta oss via mail på tid@celegin.se.

Kunder från Norge

Ta kontakt på tid@celegin.se för köp direkt i Norge för att unvika tull/import.

Kontakt

Skriv till tid@celegin.se – vi svarar så fort vi kan.